Home » Pendelen

Pendel en hoe te pendelen

 

Een pendel  kun je gebruiken om je levensvragen te beantwoorden. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee antwoordt. Een Pendel maakt direct contact met je onderbewuste. Het is daarmee een prima methode om erachter te komen wat er in je onderbewuste leeft. Het geeft inzicht in de dingen die u diep van binnen wel weet, maar waar u zich op de oppervlakte (niet altijd) bewust van bent. Pendelen zou u dus kunnen beschouwen als een brug tussen het bewuste & onbewuste.

 

Pendelen is net als werken met tarot kaarten een fijne manier om net dat stukje bevestiging te ontvangen op dat wat je al aanvoelt .

 

Een pendel kan ook gebruikt worden voor:

 • Het verwijderen van negatieve energie uit een ruimte..
 • Identificeren van allergieën.
 • Het terug vinden van verloren voorwerpen of huisdieren

 

Hoe werkt een pendel

Voor dat ik begin met de pendel zorg ik eerst dat ik goed geaard ben, en beschermt.Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht vervolgens af hoe de pendel via beweging reageert. Aan de hand van deze bewegingen kun jij vervolgens het antwoord ontcijferen op de door jou gestelde vraag.Terwijl de pendel beweegt, ontvang jij de antwoorden op de vraag die jij stelt.Het meest geschikt zijn de vragen waar ja of nee op geantwoord kan worden. 

 

 

 

het is zeker mogelijk om de pendel met je handbewegingen zelf te laten bewegen. Wanneer je bekent bent met het pendelen  leer je te herkennen wat het verschil is dit voelt heel anders .Natuurlijk is het net als bij elke vorm van voorspellen belangrijk dat je er in gelooft,vertrouwd, er voor open staat.

 

Pendelkaarten

Bij het pendelen wordt ook wel eens gebruikt gemaakt van een pendelkaart , op deze kaart staat een aantal antwoorden,of een alfabet.. Je kunt de kaarten gebruiken door je pendel boven het midden punt te houden,en dan je vraag te stellen De pendel gaat dan naar een bepaalde richting bewegen van een bepaald vakje, dit vakje is dan jouw antwoord. 

pendel, voorbeeld kaart

Het reinigen van de pendel

De pendel is heel persoonlijk, leen je pendel daarom niet uit aan iemand anders. Mocht iemand anders toch je pendel hebben gebruikt, reinig deze dan. Het reinigen kan door je pendel onder stromend water te houden en dan afdrogen met een schone doek,of wat ook kan is door je pendel een uurtje in kleine stukjes bergkristal te leggen.

 

 ''draag de pendel zoveel mogelijk bij je''

Nog een paar tips voor het gebruik van de pendel

 • reinig de pendel regelmatig zodat deze ‘schoon’ blijft
 • roep geen geesten op met de pendel, het werkt averechts naar je terug
 • bewaar de pendel met zorg of draag deze bij je
 • wees ontspannen en concentreer je op je vraag
 • beïnvloed niet de pendel door zelf al de beweging in gedachten te nemen
 • controleer regelmatig hoe de pendel beweegt op jouw ‘ja’ en ‘nee’
 • gebruik de pendel als hulpmiddel, deze geeft advies,laat nooit je leven door de pendel bepalen
 • indien je vragen wilt stellen over iemand anders, is toestemming vragen. wel zo netjes om te doen.

 

Edelsteen opladen 

 

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan wie deze draagt. Deze energie moet wel regelmatig weer aangevuld worden voor een goede werking. Door een steen op te laden kan de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder heb ik de meest gebruikelijke manieren beschreven :

Maanlicht:door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen, wordt de energie van de steen weer opgeladen. Dit is een hele zachte en zuivere manier om edelstenen op te laden,nog sterker werkt het wanneer je de edelsteen oplaad met volle maanlicht!

Zonlicht: ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden,alleen kunnen lang niet alle stenen tegen zonnestralen,de stenen kunnen hun kleur verliezen. Het licht tijdens zonsopgang of zonsondergang is een stuk zachter,dit zijn de juiste momenten op het te proberen.

 

De volgende edelstenen kunnen niet goed tegen zonlicht:

amethist,rozenkwarts,aquamarijn,turkoois, celestiet, beryl, fluoriet, toermalijn, larimar, malachiet, opaal.

 

Je kunt er ook voor kiezen om een edelsteen op te laden door de steen op een bergkristal cluster of in een schelp/bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de edelsteen minstens 24 uur liggen. Belangrijk is natuurlijk dat ook het bergkristal regelmatig gereinigd wordt ,bergkristal kun je heel goed onder stromend water houden.

 

Mocht je nog vragen dan kun je altijd contact met mij opnemen via het contact formulier