Home » Spirituele blog » Omgaan met negatieve energie

Omgaan met negatieve energie

Gepubliceerd op 29 maart 2019 om 11:08

Ook jij herkent vast wel het gevoel van een negatieve energie,deze energie kan op verschillende manieren bij je komen. Zo kun je een negatieve energie voelen van iemand om je heen, deze energie blijft dan kleven.

Of je bent op een plek waar een negatieve energie hangt deze energie gaat vervolgens mee met je. Maar ook kan er door bijvoorbeeld ruzie in een relatie negatieve energie in je huis zijn. 

 

Je kunt je huis opschonen door frisse lucht en zonneschijn binnen laten, wierook te branden maar hoe schoon jezelf op en hoe kun je ervoor beschermen? 

 

 In deze blog geef ik tips die jou kunnen helpen in een soortgelijke situatie. 

 

  • Ga beschermd de deur uit!  

 Het is belangrijk om beschermd van huis te gaan. Door je te beschermen heb je minder snel last van alle energieën om jou. Hoe jezelf beschermt lees je hier  

 

  • Laad jezelf op 

Soms is de bescherming minder sterk (een beetje uit gewerkt), je kunt dit merken omdat je dan weer gevoeliger op bepaalde dingen gaat reageren. Op dat zulke momenten is belangrijk dat je je even gaat ontladen, door jezelf terug te trekken.  Na het ontladen laad jezelf ook weer op, dit kan snel worden gedaan door jezelf te aarden. 

Door te aarden laat je alle wat niet bij jou hoort of wat jou niet goed doet van je afstromen, terug naar moeder aarde. Ook stroomt er met aarde nieuwe energie en inzicht binnen via je kruinchakra. Hoe jezelf aard lees je hier 

 

  • Bedenk wat er die dag gaat komen 

 Hoe ziet jouw dag er vandaag uit? Misschien moet je ergens naar toe waar het niet fijn voelt, of je gaat naar een plek waar het heel druk is. Of je weet dat je iemand gaat tegen komen die je niet zo fijn vindt. Het is belangrijk om hier dan bewust bij stil te staan en je extra goed te beschermen. 

 

  • Energie teruggeven 

Toch kun je ondanks je bescherming negatieve energie van andere voelen  
 Het is erg belangrijk om de energie terug te geven aan de desbetreffende persoon. Zoek een rustige plek op en geef jezelf de tijd en de ruimte om te voelen waar die energie in je lichaam zit, en stuur het terug naar de kosmos. Ook kun je in gedachten een spiegel visualiseren deze spiegel zet je dan voor je neer, alles wat nu op je afkomt wordt terug gespiegeld. 

 

  • Zorg voor jezelf 

Zeker nadat ik een negatieve energie heb gevoeld wil ik mijn weer voelen stromen. Wat ik zelf heel fijn vind om te doen is de douche meditatie na ik dat gedaan heb voel ik mij weer helemaal opgeladen! Natuurlijk zijn er veel meer manieren misschien werkt het voor jouw beter door lekker muziek te gaan luisteren of een wandeling te maken. Als je maar even terug bij jezelf kunt komen en weer kunt voelen stromen. 

 

  • Hand op de buik  

Soms komt er ondanks alle bescherming toch te veel of negatieve energie binnen. Ik heb dit bijvoorbeeld in een ziekenhuis, hoewel ik mij van tevoren bescherm, voel ik toch alle emoties en energie van de mensen die daar zijn. 

Dit kan heel heftig aanvoelen, wat ik zelf dan doe is mijn hand op mijn buik leggen, net iets boven mijn navel (zonnevlechtchakra). 

 

Probeer de tips een uit, het kan heel goed zijn dat het de eerste keer niet lukt. Geef dan niet op want hoe vaker je het probeert hoe sterker en hoe makkelijker het gaat. 

 

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen via het contact formulier.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.