Home » Blog » Tips tegen een winterdip

Tips tegen een winterdip

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 09:52

De donkere dagen zijn er weer, een periode waar veel mensen tegenop zien. Voor sommige mensen zijn de donkere dagen zelfs zo zwaar dat ze in een winterdip of winterdepressie kunnen raken. Om deze maanden wat dragelijker te maken, geef ik je een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Tip 1:Beweeg 

Kom regelmatig in beweging . Door te sporten maken je hersenen endorfine vrij, wat goed is voor lichaam en geest. 

 

Tip 2:Maak een wandeling

Ga naar buiten en maak overdag lekker een wandeling. Ook wanneer je op kantoor zit is het belangrijk om een moment te zoeken waarbij je even naar buiten gaat om een frisse neus te halen en je geest vrij te maken.  

 

3:Zorg voor jezelf

Zeker wanneer het koud is ga je het liefst onder een dekentje op de bank liggen soms tot laat in de avond. Let er op dat je wel je slaapritme aanhoud. Zorg er voor dat je rond hetzelfde tijd naar bed gaat en opstaat. Daarnaast is goed en gezond eten natuurlijk erg belangrijk zodat je lichaam de nodige, vitaminen, mineralen en vocht ontvangt  die het nodig heeft om energiek te blijven.  

 

4 Vitamine-D
Neem eens een zonnebankje, dit bevorderd de aanmaak van vitamine-D dit is weer belangrijk voor je energie. Normaal regelt de zon dit voor je. Vitamine-D vind je ook in bepaalde voeding zoals  vette vis, vlees, eieren,Margarine, halvarine en vloeibare bak- en baadproducten. Daarnaast kun je ook vitamine D slikken dit is verkrijgbaar bij een drogist of supermarkt.

 

5 Maak plezier

Doe leuke dingen, maak plezier, lach! Lachen zorgt voor de aanmaak van endorfine, dopamine en serotonine.. deze stoffen helpen je lichaam te ontspannen en je prettig te voelen.

 

Misschien heb je zelf nog een tip voor andere lezers? Voel je vrij om een reactie achter te laten!

 


Let op spam reacties worden automatisch geblokkeerd 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.